Bedrijventerreinen en kantoren

cat-header

terug naar hoofdcategorie

terug-naar-categorie

bedrijfsterrein

Bedrijventerreinen en kantoren

 

Onderwerp

Samenvatting

  Huurprijzen kantoorruimte Op de meeste locaties in de drie grootste steden in Twente is de huurprijs voor kantoorruimte in de periode 2010-2018 gedaald of gelijk gebleven. De afgelopen drie jaar zien we echter nergens meer een daling en sinds 2017 stijgt de ondergrens van huurprijzen op een aantal plekken weer ligt. De huurprijzen van kantoorruimte in de drie grootste Twentse steden variĆ«ren medio 2018 van 55 euro per m2 tot 130 euro per m2.
  Huurprijzen bedrijfsruimte Bijna alle locaties in de gemeenten Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal vertonen een lichte daling van de huurprijzen van bedrijfsruimten op bedrijventerreinen in de periode 2010 tot medio 2018. De laatste twee jaar zien we echter weer een stijging en op sommige plekken zijn de huurprijzen weer terug op het niveau van 2010. De huurprijzen van bedrijfsruimte variĆ«ren in 2017 van 20 euro per m2 tot 45 euro per m2.
  Beschikbaarheid bedrijventerreinen In 2017 is er in totaal 518 hectare bedrijventerrein uitgeefbaar in Twente. Hiervan is 469 ha gemeente-eigendom en 49 ha in handen van particulieren. De laatste jaren zijn diverse bedrijventerreinen geherstructureerd. Bedrijventerreinen die verdwenen zijn, worden voornamelijk omgezet in bouwterreinen. Volgens de provincie Overijssel is er in de komende tien jaar in Twente een vraag naar bedrijventerreinen van circa 334 hectare.